Monday, 12 November 2012

Sarcastic

"Nasib baik kita kat TV3 bley cuit-cuit, kalau kat TV Al-Hijrah cuit pun tak boleh" 

Tau apa itu sarcastic?  tak tau pegi tanya google.

Pemerepek rasa nie ayat sarcastic.

tak sangka ramai yang emo.

peka betul rakyat malaysia.

masa pemerepek dengar RN sebut ayat nie berdekah2 pemerepek ketawa sebab? sacarstic la woi!!

whatever.

Budak sekolah zaman sekarang - Exam

Budak sekolah zaman dulu.

Beberapa hari sebelum SPM:
- Bersolat hajat tanpa henti.
- buat revision tanpa henti.
- dok dalam bilik tak kuar dok baca buku. dok mentelaah.

Budak sekolah zaman sekarang
Beberapa hari sebelum SPM
- Mohon doa tanpa henti kat fesbuk. "Ya Allah Ya Tuhanku kau permudahkanlah examku"
- Bukak google 24jam cari info pasal k-pop
- dok dalam bilik main internet, chatting ngan pakwe.

BAGUS.

Tuesday, 2 October 2012

Budak sekolah

Budak sekolah zaman dulu

kalau kena rotan dengan cikgu, terketar2 balik rumah takut mak bapak nampak kesan rotan sebab ada potensi nak kena bantai lagi dengan mak bapak.

Budak sekolah zaman sekarang

kalau kena rotan dengan cikgu tak sabar-sabar nak balik bagitau mak bapak supaya esok boleh masuk tv *eh*

Budak sekolah zaman dulu

kalau ada boipren seboleh-bolehnya sorok. malu. tulis surat pun sorok-sorok masa mak bapak dah tidur.

Budak sekolah zaman sekarang

kalau ada boipren terus tukar status fesbuk minah is married to ali *eh*

*senyumpagi* Fakta tentang burung

#Burung bayan di bela oleh nenek kebayan
# Sekarang burung bayan dah jadi airport - bayan lepas.
#Burung kakak tua - kesian dia lahir2 dah jadi tua sebab dipangil kakak

Free

Pagi nie ada mesyuarat. makan free la eh?yahoooooooooooooooo!

Monday, 1 October 2012

Bajet 2013

Hari jumaat hari tu pak najib bentang bajet. aku kompom ramai yang tunggu2 bajet nie. yang gomen tunggu pak najib umum bonoih yang swasta tunggu cari point nak hantam.

Walawehhh... sian aku nengok pak najib tu, 3 jam bediri gulung punya gulung punya gulung, pastu seperti di jangka terumumlah yang orang gomen dapat bonoih 1 1/2 bulan. 3 kali bayar..(eh macam courts pulak boleh installment!) masa raya, bulan 12 ngan bulan 1.

Dan seperti yang aku jangkan orang swasta mengamuk.Kat fesbuk la semestinya tempat luahan perasaan tu. waahhh tak hengat mengata orang gomen nie. untung la. nasib baik la. banyak senang la. wei korang orang swasta nie kenapa? yang bonoih tu ja ke nak pertikai? yang sama2 dapat manfaat dari BRIM, PRIMA, KRIM, TRIMA, apa segala bagai tu tanak pulak tolak. Cer tulis kat fesbuk tu kami tanak apply untuk PRIMA.! ada?? nan hado! tak sampai sehari umum dah heng website SPNB tu. rebut2 jugak isi.

Buat apa la nak dengki bususk hati sangat. swasta kalu bonoih lagi masyuk laaa..jangan ingat aku tataw ok.tak habis2 dengki. tak habis2 sakit hati!

Dah la malas emo2 kang kena bantai. nak pegi buat kerepek.

Meenachi

aku tak suka sungguh pompuan yang kepoh2 macam meenachi nie tau.

Contoh: 
Hari isnin: woii aku makan ikan hari ni 
Hari selasa: woi aku makan lauk ikan hari ni 
Hari rabu : woi hari ni aku berlaukkan ikan 
Hari khamis: woi sedap jugak aku makan ikan hari nie 
Hari jumaat: ikan yang aku makan tadi tu sedap gila. 

Tolong la. tak payah ulang hari-hari ok. menyampah aku dengar. ko makan ko simpan sorang-sorang sudah. tak payah la kecoh2. aku pun makan ikan hari-hari. apaadahal??

Annoying ko paham tak?? annoying.