Monday, 1 October 2012

Bajet 2013

Hari jumaat hari tu pak najib bentang bajet. aku kompom ramai yang tunggu2 bajet nie. yang gomen tunggu pak najib umum bonoih yang swasta tunggu cari point nak hantam.

Walawehhh... sian aku nengok pak najib tu, 3 jam bediri gulung punya gulung punya gulung, pastu seperti di jangka terumumlah yang orang gomen dapat bonoih 1 1/2 bulan. 3 kali bayar..(eh macam courts pulak boleh installment!) masa raya, bulan 12 ngan bulan 1.

Dan seperti yang aku jangkan orang swasta mengamuk.Kat fesbuk la semestinya tempat luahan perasaan tu. waahhh tak hengat mengata orang gomen nie. untung la. nasib baik la. banyak senang la. wei korang orang swasta nie kenapa? yang bonoih tu ja ke nak pertikai? yang sama2 dapat manfaat dari BRIM, PRIMA, KRIM, TRIMA, apa segala bagai tu tanak pulak tolak. Cer tulis kat fesbuk tu kami tanak apply untuk PRIMA.! ada?? nan hado! tak sampai sehari umum dah heng website SPNB tu. rebut2 jugak isi.

Buat apa la nak dengki bususk hati sangat. swasta kalu bonoih lagi masyuk laaa..jangan ingat aku tataw ok.tak habis2 dengki. tak habis2 sakit hati!

Dah la malas emo2 kang kena bantai. nak pegi buat kerepek.

No comments:

Post a Comment